• AE Rakxa

Un trimestre molt intens

Agafem perspectiva per repassar les activitats més destacades d'un primer trimestre que sempre arrenca amb una agenda molt atapeïda.

Sortida de Passes

Començàvem el curs amb la sortida de Passes a Ribes de Freser, un dels moments més màgics i simbòlics de la vida a l’Agrupament, on es fa el pas d’unitat i s’acomiaden les persones que segueixen fent camí fora de l’Agrupament. Sempre és una sortida carregada d’emocions.

Cerimònia de Passes

Castanyada i nit d'ànimes

A finals d’octubre, com cada any, l’Agrupament vam celebrar la castanyada, muntant la nostra habitual paradeta de castanyes a la Rambla de Poblenou. També vam fer un cau temàtic per tractar qüestions sobre la mort i vam fer la nit d’ànimes. Perquè creiem que és important mantenir les tradicions.


Preparant les castanyes

Sortida d'unitat

A mitjans de novembre, totes les unitats van marxar de sortida. La primera sortida d’unitat és un moment important per començar a conèixer millor el grup i que els infants es coneguin les unes a les altres. També es comencen a traçar les línies dels projectes del curs i es fan els primers progressos. Àlbum de la sortida d'unitat.


Cerimònia de progrés de l'Estol Linx

Indaba

El 17 i 18 de novembre el Consell d’Agrupament va assistir a la Indaba d’Acció Escolta de Catalunya. Un cap de setmana de formació, trobada de branques i sobretot, on se celebra l’Assemblea General Ordinària de l’associació. Aquest any era una assemblea molt decisiva perquè es portaven a votació dues propostes decisives pel futur de l’entitat. La creació d’associació única d’escoltisme català i la desvinculació d’AEC d’ASDE (Asociación de Scouts de España). El consell vam votar fermament a favor d’ambdues propostes car creiem que era la millor opció per l’escoltisme català. A continuació recuperem el nostre posicionament sobre el resultat de la votació de la fusió de les tres entitats escoltes del país.25N

El 25 de novembre és una data assenyalada que no podem passar per alt. És el dia internacional contra les violències en vers la dona. Així doncs, es va aprofitar per fer activitats i debats per reflexionar a les unitats sobre el gènere i la societat heteropatriarcal en la qual vivim. A més a més, es va voler fer un retorn a les famílies sobre el que s’havia treballat durant el cau i per tant, es va fer una cercavila pel barri on cada unitat exposava allò que havia reflexionat en espais simbòlics de Poblenou.
III Tribuna


La Tribu va tirar endavant la III Tribuna, es va treure partit del forn de llenya del Casal de Joves per fer unes pizzes excel·lents després d’haver fet dinàmiques per treballar la documentació que es votarà a l’Assemblea General de l’Agrupament al gener. Va ser una trobada profitosa per intercanviar opinions sobre la tasca pedagògica que desenvolupa l’equip de caps i acostar el cau a les famílies. Creiem important seguir apostant per aquest espai de trobada entre el consell i les famílies que són les Tribunes, per poder fer més visible tota la feina que fem i alhora conèixer de més a prop l’opinió i suggeriments de les famílies.


Una pizza feta al forn de llenya.

Banc de Sang


Per segon any consecutiu la Colònia i l’Estol van col·laborar amb el Banc de Sang per dur a terme la campanya de difusió aprofitant la presència d’una unitat mòbil de la plataforma de recollida de sang a Poblenou. En les setmanes prèvies van fer un mural al barri i activitats sobre la sang i perquè són importants les donacions. Us deixem amb un vídeo on ho expliquen.Moltes gràcies a totes les que heu participat i ens heu acompanyat en les activitats que hem realitzat durant aquest 1r trimestre, sense vosaltres res del que fem tindria sentit. Us desitgem bones festes i ens veiem el 12 de gener a l’Assemblea General Ordinària de l’AE Rakxa.


Tant com puc i sempre a punt!

0 vistas

Educant en la llibertat de l'escoltisme des de 1990.

Membres d'Acció Escolta de Catalunya i la Xemeneia, Coordinadora d'entitats Juvenils del Poblenou.

ADREÇA

Carrer de Pallars 272, baixos 2a

08005 - Barcelona

Dissabtes de 17h a 20h

rakxa@accioescolta.org

© Copyright 2018 RAKXA | Agrupament Escolta Rakxa